Ladda din enhet

Något som är otroligt smart med laddare idag är att ett flertal enheter går att ladda med en helt vanlig USB – sladd med antingen micro – eller miniuttag. Detta innebär att sladden går att koppla till vad som än har ett USB – uttag. Ett utmärkt exempel är om du är på ett hotell, och hittar inga uttag. Finns det en TV i rummet? Ja, då kan du ladda din enhet via den. Det gäller bara att leta upp USB – kontakten på TV:n, koppla in sladden och vips så laddar din enhet! Laddningstiden är avsevärt långsammare än om du laddar via ett eluttag då du inte använder anslutningsdosan som hör till sladden, men det fungerar utmärkt om du har tiden att vänta.

Det går även att ladda sin enhet via till exempel en spelkonsol, då de moderna spelkonsolernas handkontroller laddas via en USB – kabel. Och ja, detgår att ladda sin enhet via konsolen medan man spelar sitt spel. Detta påverkar inte prestationen för vare sig laddningstiden eller konsolen.

Dessa alternativ är perfekta för Android – användare – för vissa Apple – produkter kan man inte riktigt säga detsamma. Vissa produkter ska ha en viss typ av laddare för att kunna ladda enheten och då fungerar inte traditionella USB – uttag. Därför kan man inte ladda Android-enheter och IOS – enheter med samma laddare, vilket är lite synd om man bara har att tillgå det ena. Dock är dessa två operativsystem väldigt olika från varandra, så det är inte så konstigt egentligen att de även har olika laddare.

Är man mycket på språng kan man investera i en liten powerbank. En powerbank laddas till max via ett vanligt eluttag, och när enheten behöver laddas ansluter man den till powerbanken med en USB – sladd (eller Apple-sladd beroende på vad du har) och vips så laddas enheten även utomhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.