Smartwatch – den smarta klockan

En smartwatch är precis som det låter – en smart klocka med fantastiska funktioner, som en vanlig klocka självklart inte har. Med en smartwatch kan du mäta din puls, antalet steg du går på en dag, avståndet du har gått och dylikt. De är alltså optimala för dig som rör mycket på dig och är aktiv i din vardag. Självklart går det att använda dem som helt vanliga klockor också! De visar tiden precis som vilken klocka som helst, förutom att den visas på en display.

Möjlighet finns till att ta fotografier, lyssna på musik via Spotify, kolla sin mail, skicka mail, sms och till och med ringa samtal. Och javisst, det går att installera vanliga applikationer på den också. Beroende på hur stor displayen är, så kan det vara någorlunda svårt att scrolla genom applikationer, men visst går det. Detta fungerar på så sätt att du kopplar din smartwatch med din smartphone med Bluetooth – funktionen så att de synkroniseras med varandra. Vips så får du dina aviseringar på din handled istället.

Det är lätt att tro att batteritiden på smarta klockor inte är idealiska med tanke på hur många uppgifter de kan ta på sig. Du kan trösta dig med att ett flertal smarta klockor idag har en lång batteritid som kan sträcka sig i flera dagar. Alltså behöver den oftast inte laddas varje dag – om du inte använder den jämt och ständigt, vill säga, för då är det naturligt att batteriet går ned snabbare.

Operativsystemet man väljer sin klocka efter beror förstås på vilket operativsystem man har på sin mobiltelefon. Har du en telefon med Android bör du självklart införskaffa en smartwatch med Android – systemet. Om du har en iPhone bör du köpa en smartwatch med IOS – systemet inbyggt. Det finns dessvärre riktigt kärvt med smarta klockor anpassade efter operativsystemet Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *